Casa Montessori

Oferta educationala scoala

”Pregătire pentru viață”

Oferta educațională școală

2019-2020

 

Şcoala Primară “Casa Montessori” este o instituție de învățământ particular, fondată de către Fundația Montessori București, care funcționează conform principiilor pedagogiei Montessori. Şcoala Primară “Casa Montessori” este autorizată să funcționeze pentru nivelul primar conform Ordinul Ministrului nr. 3906/03.05.2012.

BAZA MATERIALĂ: Școala Primară ”Casa Montessori” este poziționată într-o zonă centrală, ușor accesibilă, în apropierea stației de metrou Politehnica, a liniilor tramvaielor 1, 11, 35,  troleibuzelor 61, 62, 69, 90, 91, 93, 96 și autobuzelor 105, 136, 139, 236, 336.

Situată în vecinătatea parcului Politehnicii, în interiorul unui complex privat, beneficiază de un mediu curat, si aerisit. Această poziție izolată, împreună cu serviciul de pază permanentă, fac posibilă crearea unui climat sănătos și sigur de care se bucură elevii noștri.

Clădirea școlii, special proiectată pentru a asigura cele mai bune condiții de desfășurare a procesului didactic, este prevăzută cu intrări separate pentru fiecare sală de clasă/grupa. Sălile de clasă sunt spațioase și au asigurată lumină naturală și ventilație optimă. Fiecare sală de clasă face parte dintr-un ansamblu, fiind prevăzută cu vestiar și cu grup sanitar propriu, adaptat grupei de vârstă a elevilor. De asemenea, fiecare clasă beneficiază de o curte proprie, închisă. Ea constituie atât un loc de joacă pentru copii cât mai ales un loc de studiu în care elevii pot analiza direct plantele, insectele și alte viețuitoare, pot învață despre îngrijirea  lor, pot desfășoară diferite activități de grădinărit și de amenajare a mediului  înconjurător.

Materielele didactice sunt truse special destinate pedagogiei Montessori, procurate de la producători specializați sau realizate de către cadrele didactice ale școlii, pentru fiecare lecție în parte. Trusele se află permanent la dispoziția elevilor, care au libertatea și sunt încurajați să studieze cu ajutorul lor și să aprofundeze cunoștințele prezentate de profesor.

Semnul distinctiv al școlii este un tricou inscripționat cu sigla școlii. La începutul anului școlar fiecare elev va primi din partea școlii două tricouri cu mânecă scurtă.

Rechizitele necesare elevilor sunt asigurate în cea mai mare parte de către școală.

PLAN DE ȘCOLARIZARE: În anul şcolar 2019-2020 Școala Primară ”Casa Montessori” va organiza, pentru nivelul primar o clasă de elevi de 6-12 ani, totalizând un număr de 33 de elevi.

PROGRAMUL ELEVILOR este zilnic între orele 8.00-15.30/16.00 și este alcătuit din activitate independentă de 2 – 3 ore, dimineața și după amiază, la care se adaugă programul de masă și relaxare. La cererea părintilor, elevii vor putea beneficia de un program de tip afterschool între orele 15.30-18.00, în situația în care vor fi înscriși la acest program un număr de minim 4 elevi.

RESURSA UMANĂ: Profesorii Montessori pentru învățământ primar ai Școlii Primare ”Casa Montessori” au absolvit cursuri de specialitate la Institulul  Montessori de la Praga  sub egida AMI (Association Montessori Internationale). La clasa de școală va funcționa și un asistent Montessori.

Pentru disciplinele care se studiază în afara activității independente coordonate de profesorul Montessori de la clasă, respectiv limba engleză, religia si educația fizică, elevii beneficiază de profesori de specialitate.

CURRICULUM-ul” national Montessori este aprobat prin Ordinul Ministrului nr. 6142/01.11.2011 și acoperă curriculum-ul din învățământul tradițional național. În plus, pedagogia Montessori include lecții de viață practică, de dezvoltare personală, dezvoltare socială, orientare în comunitate etc. Mai multe despre metoda pedagogică Montessori se pot citi accesand adresa: http://www.casamontessori.ro/educatia-montessori/.

Limba modernă studiată este limba engleză. Studiul limbii engleze se realizeaza pe grupe de varsta, dupa manuale specifice nivelului, conform programei din învatamantul tradițional, dar și cu o ora de aprofundare pentru fiecare elev, ca și CDȘ (Curriculum la decizia Școlii). Manualele de limbă engleză se taxează suplimentar.

Studiul religiei ortodoxe – disciplină din trunchiul comun național – se realizează după principiile predării religiei în alternativa Montessori, conform programei ”Cateheza ortodoxă a bunului păstor” . Profesorul de religie a urmat cursul de specializare în predarea religiei ortodoxe, ”Cateheza ortodoxă a bunului păstor” sub coordonarea doamnei Catherine Varkas, trainer Montessori din SUA.

Educația fizică se desfășoară după standardele naționale, de două ori pe săptămână, sub coordonarea unui profesor de specialitate, cu întreaga clasă, pe terenul de sport al școlii sau în sala de sport special amenajată, aflată în imediata vecinătate a școlii (în complexul APACA).

Dezvoltarea Emoțional-Relatională – datorită rezultatelor deosebite obținute în cadrul atelierul de Dezvoltare Personală care in anul scolar 2018-2019 s-a desfășurat ca și atelier optional cu un grup relativ mic de copii din școala noastră, începând cu anul scolar 2019-2020, vom include acest program în programul de studiu obligatoriu, cu o ora/săptămână, fără să mai implice un cost suplimentar. Copiii vor fi împărțiți în 2 sau 3 grupuri mai mici, pe criteriul de vârstă.

EVALUAREA elevilor în sistemul pedagogiei Montessori este continuă și permanentă. Planificarea activităților instructiv-educative se realizează individual ținând cont de ritmul și interesele fiecărui copil în parte. Profesorul urmărește și înregistrează zilnic evoluția academică a elevilor, fiecare elev în parte învățând cu sprijinul profesorului cum să își gestioneze resursele de energie și timp, astfel încât să beneficieze optim de ceea ce școala are de oferit curiozității lui native. La finalul fiecărui semestru colectivul de profesori de la clasă redactează o scrisoare de evaluare în care prezintă o sinteză a activității elevului pe parcursul întregului semestru, conținând aspecte privind dezvoltarea personala / modul de lucru / comportamentul social al elevului, precum și temele studiate de elev la fiecare arie curriculară / disciplină în parte.

Scrisorile de evaluare sunt prezentate personal de către profesori părinților, în cadrul unor întâlniri individuale pe această temă.

PROGRAMUL AFTERSCHOOL: Opțional, între orele 15.30 – 18.00 elevii vor putea participa la programul de tip afterschool, în condițiile în care vor fi înscriși cel puțin 4 copii. În timpul acestui program elevii pot participa, optional, la diverse ateliere extracurriculare detaliate mai jos.

ACTIVITATI EXTRACURRICULARE: În anul scolar 2019-2020 se vor derula în cadrul Școlii Primare “Casa Montessori” activități extracurriculare în afara programului școlii, care nu sunt prevazute in contractul educational.

 

Vom continua Atelierul de teatru si Improvizație și Atelierul de Arte Plastice, iar în funcție de oferta de programe educaționele și de sugestiile și opțiunile părinților și elevilor se pot organiza și alte activități sau pot fi înlocuite cele prezente. Aceste ateliere sunt taxate suplimentar.

 

Corul Casa Montessori– este un proiect care va începe în anul scolar 2019-2020 în colaborare cu corul Madrigal prin proiectul Cantus Mundi ( www.cantusmundi.ro), prin care copiii înscriși în cor vor avea posibilitatea să cânte pe scenă alături de corul Madrigal și în cadrul altor evenimente. Participarea la acest program va fi în urma unei selecții și va fi gratuită.

 

ACTIVITĂȚI EXTRAȘCOLARE:  Activitățile educative extrașcolare constau în vizite la muzee, case memoriale, biblioteci, dar și la diverse instituții unde pot cunoaște mai îndeaproape profesii (architect, medic, inginer, polițist etc.) tehnologii (cum se face pâinea, cum se fabrică ciocolata, cum se tipăresc cărțile etc.), excursii în afara orașului, activități sportive, tabere. Parintii sunt încurajati să-i insoțească pe copii în aceste explorari ale mediului din afara scolii.

Pot fi invitați specialiști în diferite domenii – eventual chiar părinți – care să le prezinte elevilor domeniul în care activează, trezindu-le interesul și îndrumându-i să se informeze, să-și lărgească orizontul cunoașterii, dar și să învețe să caute și să selecteze informațiile.

 

MASA: În alternativa Montessori servirea mesei este integrată în procesul educational, și în programul zilnic. Elevii sunt implicați în așezarea mesei și rearanjarea mediului dupa servirea acesteia. In același timp este un prilej de comunicare și de integrare a comportamentelor sociale și de bune manière specifice acestui tip de activitate. Din aceste motive, începând cu anul școlar 2019-2020 costul cu privire la servirea mesei este inclus în taxa educațională.

Elevii servesc la școală micul dejun, prânzul și două gustări, dintre care una este alcătuită din fructe proaspete. Alimentele, inclusiv conservele pentru iarnă, sunt pregătite în bucătăria proprie doar din produse proaspete, fără adaosuri de amelioratori de gust, conservanți, coloranți sau alte substanțe chimice. Nu se servesc mezeluri sau semipreparate. Pâinea și produsele de patiserie sunt de asemenea realizate în bucătăria proprie, folosind făină integrală din grâu.  Pâinea este preparată cu maia, fără drojdie sau aditivi. Pentru dulciuri se folosesc cu precădere mierea sau zahărul brun.

Meniul zilnic respectă particularitățile de vârstă ale copiilor și piramida alimentară conform normelor legale, pentru a asigura o dezvoltare fizică armonioasă. Meniul este avizat de medicul  școlii.

Școala posedă CABINET MEDICAL ȘCOLAR, utilat și dotat cu medicamente și materiale medicale de primă necesitate conform normativelor legale în vigoare. Monitorizarea stării de sănătate a elevilor și monitorizarea securizării din punct de vedere patologic a mediului școlar sunt asigurate de un medic scolar și de asistentă medicală școlară.

 

 

Taxe şcoală:                                       

 • Taxa de înscriere/rezervare a locului: 600 lei
  • Se plăteşte în momentul înscrierii şi este nereturnabilă;
 • Taxa de reînscriere/rezervare a locului: 400 lei
 • Se plăteşte o dată pe an şcolar în momentul reînscrierii şi este nereturnabilă;
 • Depozit în valoare de 2,770 lei, se facturează în ziua încheierii contractului și se achită în termen de 10 zile lucrătoare de la emiterea facturii. Depozitul este nereturnabil si se deduce din valoarea ultimei facturi aferente anului școlar cu masă inclusă. Taxa de școlarizare este de 30,470 lei/an. Taxa de școlarizare se poate achita astfel:
 • într-o singură tranşă, cu o reducere de 5% și anume 28,947 lei, din care se deduce depozitul, până pe 20 iulie 2019;
 • în două tranşe cu o reducere de 3% și anume 14,778 lei până pe 20 iulie 2019 și respectiv 14,778 lei, din care se deduce depozitul, până pe 20 ianuarie 2020;
 • în 11 tranșe de câte 2,770 lei,se achită în fiecare lună în avans pentru luna următoare intre zilele de 10-20 ale lunii lunii în curs, începând din iulie 2019, până în iunie 2020 inclusiv; depozitul se deduce din factura scadentă la 20 iunie. ( In luna iulie se va factura taxa pentru luna septembrie. In luna august nu se vor emite facturi)
 • Programul Afterschool (15.30-18.00) de 500 lei/lună, in situația în care vor fi minim 4 copii înscriși
 • Contravaloarea taxei de școlarizare și a taxei pentru programul Afterschool nu este influențată de numărul de zile de școală, vacanță, zile libere acordate la nivel național sau local, sau a zilelor libere impuse de Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar sau alte autorități.

 

Elevii care au frați înscriși la grădinița noastră la programul 08.00-16.00, pot beneficia de prelungirea programului până la ora 16.00 fără un cost suplimentar.  Această opțiune se adresează doar celor care se implică alături de asistenții și respectiv profesorii Montessori de la școală sau grădiniță in pregătirea mediului, sau activități cu copiii ( de la grădiniță).

In situatia in care un elev va lipsi, părinții acestuia au posibilitatea de a ridica mâncarea acestuia de la școală, în anumite condiții detaliate în contractul educațional, cu excepția situației de mai jos.

In situația în care un elev va lipsi de la școală în afara vacanțelor pentru o perioadă mai mare de 2 saptamani consecutive, se acordă o reducere de 100 de lei, la solicitarea scrisă a părinților depusă la secretariatul școlii sau transmisă prin email înainte de perioada absentată.

 

BURSE

 • Se acordă o bursă de 15% din taxa de școlarizare pentru al doilea copil înscris la Şcoala Primară “Casa Montessori”, în situaţia în care doi frați sunt  înscrişi la Şcoala Primară “Casa Montessori”, indiferent de nivel;
 • Se acordă o bursă de 25% din taxa de școlarizare pentru al treilea copil înscris la Şcoala Primară “Casa Montessori”, în situaţia în care trei frați sunt  înscrişi la Şcoala Primară “Casa Montessori”, indiferent de nivel;
 • Bursele pentru frați și reducerile pentru plata în una/două tranșe se pot cumula. În acest caz reducerea se aplică după acordarea bursei;
 • La solicitarea motivată a părinților, în limitele impuse de buget, Consiliul de Administrație poate acorda burse suplimentare, periodice sau ocazionale, în diferite cazuri particulare.

 

Oferta educationala nivelul primar 2019-2020

Parteneri:

X

realizat de BECMedia