Casa Montessori

Oferta educațională școală

”Pregătire pentru viață”

Oferta educațională școală

2020-2021

 

Şcoala Primară “Casa Montessori” este o instituție de învățământ particular, fondată de Fundația Montessori București, care funcționează conform principiilor pedagogiei Montessori. Şcoala Primară “Casa Montessori” este autorizată să funcționeze pentru nivelul primar conform Ordinul Ministrului nr. 3906/03.05.2012.

BAZA MATERIALĂ:

Locația – În prezent, activitatea Școlii Primare ”Casa Montessori” se desfășoară în Bd Iuliu Maniu, nr 6D.

Materielele didactice sunt truse special destinate pedagogiei Montessori, procurate de la producători specializați sau realizate de cadrele didactice ale școlii, pentru fiecare lecție în parte. Trusele se află permanent la dispoziția elevilor, care au libertatea și sunt încurajați să studieze cu ajutorul lor și să aprofundeze cunoștințele prezentate de profesor.

Semnul distinctiv al școlii este un tricou inscripționat cu sigla școlii. La începutul anului școlar fiecare elev va primi din partea școlii două tricouri cu mânecă scurtă.

Rechizitele necesare elevilor sunt asigurate în cea mai mare parte de către școală.

PLAN DE ȘCOLARIZARE: În anul şcolar 2020-2021, Școala Primară ”Casa Montessori” va organiza pentru nivelul primar o clasă de elevi de 6-12 ani, totalizând un număr de 30 de elevi.

PROGRAMUL ELEVILOR este zilnic între orele 8.00-15.30/16.00 și este alcătuit din activitate independentă de 2 – 3 ore, dimineața și după amiază, la care se adaugă programul de masă și relaxare. La cererea părinților, elevii vor putea beneficia de un program de tip afterschool între orele 15.30-18.00, în situația în care vor fi înscriși la acest program un număr de minim 5 elevi.

RESURSA UMANĂ: Profesorii Montessori pentru învățământ primar ai Școlii Primare ”Casa Montessori” au absolvit cursuri de specialitate la Institulul  Montessori de la Praga sub egida AMI (Association Montessori Internationale). La clasa de școală va funcționa și un asistent Montessori.

Pentru disciplinele care se studiază în afara activității independente coordonate de profesorul Montessori de la clasă, respectiv limba engleză, religia și educația fizică, elevii beneficiază de profesori de specialitate.

CURRICULUM-ul” national Montessori este aprobat prin Ordinul Ministrului nr. 6142/01.11.2011 și acoperă curriculum-ul din învățământul tradițional național. În plus, pedagogia Montessori include lecții de viață practică, de dezvoltare personală, dezvoltare socială, orientare în comunitate etc. Mai multe despre metoda pedagogică Montessori se pot citi accesând adresa: http://www.casamontessori.ro/educatia-montessori/.

Limba modernă studiată este limba engleză. Studiul limbii engleze se realizează pe grupe de vârstă, după manuale specifice nivelului, conform programei din învățământul tradițional, dar și cu o oră de aprofundare pentru fiecare elev, ca și CDȘ (Curriculum la decizia Școlii). Manualele de limbă engleză se taxează suplimentar.

Studiul religiei ortodoxe – disciplină din trunchiul comun național – se realizează după principiile predării religiei în alternativa Montessori, conform programei ”Cateheza ortodoxă a bunului păstor” . Profesorul de religie a urmat cursul de specializare în predarea religiei ortodoxe, ”Cateheza ortodoxă a bunului păstor” sub coordonarea doamnei Catherine Varkas, trainer Montessori din SUA.

Educația fizică se desfășoară după standardele naționale, de două ori pe săptămână, sub coordonarea unui profesor de specialitate, cu întreaga clasă, pe terenul de sport al școlii sau în sala de sport special amenajată, aflată în imediata vecinătate a școlii.

Dezvoltarea Emoțional-Relatională – datorită rezultatelor deosebite obținute în cadrul atelierul de Dezvoltare Personală din anul școlar 2019-2020, acest program este în programul de studiu obligatoriu, cu o oră/săptămână, fără să mai implice un cost suplimentar. Copiii vor fi împărțiți în 2 sau 3 grupuri mai mici, pe criteriul de vârstă.

EVALUAREA elevilor în sistemul pedagogiei Montessori este continuă și permanentă. Planificarea activităților instructiv-educative se realizează individual ținând cont de ritmul și interesele fiecărui copil în parte. Profesorul urmărește și înregistrează zilnic evoluția academică a elevilor, fiecare elev în parte învățând cu sprijinul profesorului cum să își gestioneze resursele de energie și timp, astfel încât să beneficieze optim de ceea ce școala are de oferit curiozității lui native. La finalul fiecărui semestru colectivul de profesori de la clasă redactează o scrisoare de evaluare în care prezintă o sinteză a activității elevului pe parcursul întregului semestru, conținând aspecte privind dezvoltarea personală / modul de lucru / comportamentul social al elevului, precum și temele studiate de elev la fiecare arie curriculară / disciplină în parte.

Scrisorile de evaluare sunt prezentate personal de către profesori părinților, în cadrul unor întâlniri individuale pe această temă.

PROGRAMUL AFTERSCHOOL: Opțional, între orele 15.30 – 18.00 elevii vor putea participa la programul de tip afterschool, în condițiile în care vor fi înscriși cel puțin 4 copii. În timpul acestui program elevii pot participa, opțional, la diverse ateliere extracurriculare detaliate mai jos.

ACTIVITATI EXTRACURRICULARE: În anul școlar 2020-2021 se vor derula în cadrul Școlii Primare “Casa Montessori” activități extracurriculare în afara programului școlii, care nu sunt prevazute în contractul educațional.

Corul Casa Montessori– este un proiect care a început din anul școlar 2019-2020 în colaborare cu corul Madrigal prin proiectul Cantus Mundi ( www.cantusmundi.ro), prin care copiii înscriși în cor vor avea posibilitatea să cânte pe scenă alături de corul Madrigal și în cadrul altor evenimente. Participarea la acest program va fi în urma unei selecții și va fi gratuită.

Alte ateliere: Atelierul de teatru și Improvizație și Atelierul de Arte Plastice, iar în funcție de oferta de programe educaționele și de sugestiile și opțiunile părinților și elevilor se pot organiza și alte activități sau pot fi înlocuite cele prezente. Aceste ateliere sunt taxate suplimentar.

 

ACTIVITĂȚI EXTRAȘCOLARE:  Activitățile educative extrașcolare constau în vizite la muzee, case memoriale, biblioteci, dar și la diverse instituții unde pot cunoaște mai îndeaproape profesii (architect, medic, inginer, polițist etc.), tehnologii (cum se face pâinea, cum se fabrică ciocolata, cum se tipăresc cărțile etc.), excursii în afara orașului, activități sportive, tabere. Părinții sunt încurajați să-i însoțească pe copii în aceste explorări ale mediului din afara școlii.

Pot fi invitați specialiști în diferite domenii – eventual chiar părinți – care să le prezinte elevilor domeniul în care activează, trezindu-le interesul și îndrumându-i să se informeze, să-și lărgească orizontul cunoașterii, dar și să învețe să caute și să selecteze informațiile.

MASA: În alternativa Montessori servirea mesei este integrată în procesul educațional și în programul zilnic. Elevii sunt implicați în așezarea mesei și rearanjarea mediului după servirea acesteia. În același timp este un prilej de comunicare și de integrare a comportamentelor sociale și de bune maniere specifice acestui tip de activitate. Din aceste motive, costul cu privire la servirea mesei este inclus în taxa educațională.

Elevii servesc la școală micul dejun, prânzul și două gustări, dintre care una este alcătuită din fructe proaspete. Alimentele, sunt pregătite doar din produse proaspete, fără adaosuri de amelioratori de gust, conservanți, coloranți sau alte substanțe chimice. Nu se servesc mezeluri sau semipreparate. Pentru dulciuri se folosesc cu precădere mierea sau zahărul brun.

Meniul zilnic respectă particularitățile de vârstă ale copiilor și piramida alimentară conform normelor legale, pentru a asigura o dezvoltare fizică armonioasă. Meniul este avizat de medicul școlii.

Școala posedă CABINET MEDICAL ȘCOLAR, utilat și dotat cu medicamente și materiale medicale de primă necesitate conform normativelor legale în vigoare. Monitorizarea stării de sănătate a elevilor și monitorizarea securizării din punct de vedere patologic a mediului școlar sunt asigurate de un medic școlar și de un asistentă medical.

Taxe şcoală:     

 • Taxa de înscriere/rezervare a locului: 1000 lei
  • Se plăteşte în momentul înscrierii şi este nereturnabilă;
 • Taxa de reînscriere/rezervare a locului: 600 lei
 • Se plăteşte o dată pe an şcolar în momentul reînscrierii şi este nereturnabilă;
 • Depozit în valoare de 3000 lei, se facturează în ziua încheierii contractului și se achită în termen de 10 zile lucrătoare de la emiterea facturii. Depozitul este nereturnabil și se deduce din valoarea ultimei facturi aferente anului școlar.
 • Taxa de școlarizare este de 33000 lei/an. Taxa de școlarizare se poate achita astfel:
 • într-o singură tranşă, cu o reducere de 5% și anume 31350 lei, din care se deduce depozitul, până pe 10 septembrie 2020;
 • în două tranşe cu o reducere de 3% și anume 16005 lei până pe 10 septembrie 2020 și respectiv 16005 lei, din care se deduce depozitul, până pe 30 ianuarie 2021;
 • în 11 tranșe de câte 3000 lei, achită în fiecare lună în avans pentru luna următoare între zilele de 10-20 ale lunii în curs, începând din august 2020, până în iunie 2021 inclusiv; depozitul se deduce din factura scadentă la 20 iunie.
 • Programul Afterschool (15.30-18.00) de 300 lei/lună.
 • Contravaloarea taxei de școlarizare si programul Afterschool nu sunt influențate de numărul de zile de școală, vacanță, zile libere acordate la nivel național sau local și se achită lunar, pentru o lună calendaristică.
 • Doar pentru elevii care au frați la grădinița noastră care sunt înscriși la programul 08.00-16.00, școala noastră oferă un program afterschool scurt (15.30-16): 100 lei/lună, timp în care copiii pot lectura o carte sau ajuta la aranjarea mediului din clasa de școala sau de la grădiniță

 

BURSE

 • Se acordă o bursă de 15% din taxa de școlarizare pentru al doilea copil înscris la Şcoala Primară “Casa Montessori”, în situaţia în care doi frați sunt înscrişi la Şcoala Primară “Casa Montessori”, indiferent de nivel;
 • Se acordă o bursă de 25% din taxa de școlarizare pentru al treilea copil înscris la Şcoala Primară “Casa Montessori”, în situaţia în care trei frați sunt  înscrişi la Şcoala Primară “Casa Montessori”, indiferent de nivel;
 • Bursele pentru frați și reducerile pentru plata în una/două tranșe se pot cumula. În acest caz reducerea se aplică după acordarea bursei;
 • La solicitarea motivată a părinților, în limitele impuse de buget, Consiliul de Administrație poate acorda burse suplimentare, periodice sau ocazionale, în diferite cazuri particulare.

Oferta educationala scoala 2020-2021

Parteneri:

X

realizat de BECMedia
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
×
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
FIŞIERE COOKIE NECESARE
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
Afisează modulele cookie necesare
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos nu doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră.