Casa Montessori

Oferta educationala scoala

”Pregătire pentru viață”

Oferta educațională școală

2018-2019

 

Şcoala Primară “Casa Montessori” este o instituție de învățământ particular, fondată de Fundația Montessori București, care funcționează conform principiilor pedagogiei Montessori. Şcoala Primară “Casa Montessori” este autorizată să funcționeze pentru nivelul primar conform Ordinul Ministrului nr. 3906/03.05.2012.

BAZA MATERIALĂ: Școala Primară ”Casa Montessori” este poziționată într-o zonă centrală, ușor accesibilă, în apropierea stației de metrou Politehnica, liniilor tramvaielor 1, 11, 35, troleibuz 61, 62, 69, 90, 91, 93, 96 și autobuz 105, 136, 139, 236, 336.

Situată în vecinătatea parcului Politehnicii, în interiorul unui complex privat, beneficiază de un mediu curat, si aerisit. Această poziție izolată, împreună cu serviciul de pază permanentă, fac posibilă crearea unui climat sanatos si sigur de care se bucură elevii noștri.

Clădirea școlii, special proiectată pentru a asigura cele mai bune condiții de desfășurare a procesului didactic, este prevăzută cu intrări separate pentru fiecare sală de clasă/grupa. Sălile de clasă sunt spațioase și au asigurată lumină naturală și ventilație optima. Fiecare sală de clasă face parte dintr-un ansamblu, fiind prevăzută cu vestiar și cu grup sanitar propriu, adaptat grupei de vârstă a elevilor. De asemenea, fiecare clasă beneficiază de curtea proprie, închisă, care constituie atât un loc de joacă pentru elevi cât mai ales un loc de studiu în care elevii pot studia direct plantele, insectele și alte viețuitoare, învață despre îngrijirea plantelor și animalelor, desfășoară diferite activități de grădinărit și de amenajarea mediului ambiental.

Materielele didactice sunt truse special destinate pedagogiei Montessori, procurate de la producători specializați sau realizate de cadrele didactice ale școlii, pentru fiecare lecție în parte. Trusele se află permanent la dispoziția elevilor, care au libertatea și sunt încurajați să studieze cu ajutorul lor și să aprofundeze cunoștințele prezentate de profesor.

Semnul distinctiv al școlii este un tricou inscripționat cu sigla școlii. La începutul anului școlar fiecare elev va primi din partea școlii două tricouri cu mânecă scurtă

Rechizitele necesare elevilor sunt asigurate în cea mai mare parte de către școală.

PLAN DE ȘCOLARIZARE: În anul şcolar 2018-2019 Școala Primară ”Casa Montessori” va organiza, pentru nivelul primar I si II, două clase de elevi: P1 (6-9 ani ) si respectiv P2 ( 9-12 ani), totalizând un număr de 40 de elevi.

PROGRAMUL ELEVILOR este zilnic între orele 8.00-15.30/16.00 și este alcătuit din activitate independentă de 2 – 3 ore, dimineața și după amiază, la care se adaugă programul de masa și relaxare.

RESURSA UMANĂ: Profesorii Montessori pentru învățământ primar ai Școlii Primare ”Casa Montessori” au absolvit cursuri de specialitate în prestigioase instituții Montessori din Italia și Cehia, sub egida AMI (Association Montessori Internationale). Asistentul Montessori de la clasa P1 este in curs de specializare Montessori pentru grupa de varsta 6-12 ani la centrul de formare AMI de la Praga/Cehia.

Pentru disciplinele care se studiază în afara activității independente coordonate de profesorul Montessori de la clasă, respectiv limba engleză, religia si educația fizică, elevii beneficiază de profesori de specialitate, care cunosc și aplică principiile pedagogiei Montessori.

CURRICULUM-ul” national Montessori este aprobat prin Ordinul Ministrului nr. 6142/01.11.2011 și acoperă curriculum-ul din învățământul tradițional național. În plus, pedagogia Montessori include lecții de viață practică, de dezvoltare personală, dezvoltare socială, orientare în comunitate etc. Mai multe despre metoda pedagogică Montessori aici.

Limba modernă studiată este limba engleză. Studiul limbii engleze se realizeaza pe grupe de varsta, dupa manuale specifice nivelului de varsta si este inclus in programul obligatoriu de studiu, si respectiv in taxa educationala, ca si CDS (Curriculum la decizia Scolii).

Studiul religiei ortodoxe – disciplină din trunchiul comun național – se realizează după principiile predării religiei în alternativa Montessori, conform programei ”Cateheza ortodoxă a bunului păstor” . Profesorul de religie a urmat cursul de specializare în predarea religiei ortodoxe, ”Cateheza ortodoxă a bunului păstor” sub coordonarea doamnei Catherine Varkas, trainer Montessori din SUA.

Educația fizică se desfășoară după standardele naționale, de două ori pe săptămână, sub coordonarea unui profesor de specialitate, cu clasa întreagă, pe terenul de sport al școlii sau în sala de sport special amenajată, aflată în imediata vecinătate a școlii (în complexul APACA).

EVALUAREA elevilor în sistemul pedagogiei Montessori este continuă și permanentă. Planificarea activităților instructiv-educative se realizează individual ținând cont de ritmul și interesele fiecărui copil în parte. Profesorul urmărește și înregistrează zilnic evoluția academică a elevilor, fiecare elev în parte învățând cu sprijinul profesorului cum să își gestioneze resursele de energie și timp, astfel încât să beneficieze optim de ceea ce școala are de oferit curiozității lui native. La finalul fiecărui semestru colectivul de profesori de la clasă redactează o scrisoare de evaluare în care prezintă o sinteză a activității elevului pe parcursul întregului semestru, conținând aspecte privind dezvoltarea personala / modul de lucru / comportamentul social al elevului, precum și temele studiate de elev la fiecare arie curriculară / disciplină în parte.

Scrisorile de evaluare sunt prezentate personal de către profesori părinților, în cadrul unor întâlniri individuale pe această temă.

ACTIVITATI EXTRACURRICULARE: In anul scolar 2018-2019 se vor derula in cadrul Scolii Primare Casa Montessori activitati extracurriculare in afara proramului scolii, care nu sunt prevazute in contractul educational.

Activitatile sunt oferite pentru copiii inscrisi in unitatea noastra de invatamant, la cererea parintilor, contra cost, astfel:

 1. ATELIER DE ARTE o ora/saptamana,
 2. ATELIER DE IMPROVIZATIE (teatru) o ora/saptamana.
 3. ATELIER DE DEZVOLTARE PERSONALA o ora/saptamana.

În funcție de oferta de programe educaționele și de opțiunile părinților și elevilor se pot organiza și alte activități sau pot fi înlocuite cele prezente.

 

ACTIVITĂȚI EXTRAȘCOLARE:  Activitățile educative extrașcolare constau în vizite la muzee, case memoriale, biblioteci, dar și la diverse instituții unde pot cunoaște mai îndeaproape profesii (architect, medic, inginer, polițist etc.) tehnologii (cum se face pâine, cum se fabrică ciocolata, cum se tipăresc cărțile etc.), excursii în afara orașului, activități sportive, tabere. Parintii sunt incurajati sa-i insoteasca pe copii in aceste explorari ale mediului din afara scolii.

Pot fi invitați specialiști în diferite domenii – eventual chiar părinți – care să le prezinte elevilor domeniul în care activează, trezindu-le intersul și îndrumându-i să se informeze, să-și lărgească orizontul cunoașterii dar și să învețe să caute și să selecteze informațiile.

 

MASA: Elevii servesc la școală micul dejun, prânzul și două gustări, dintre care una este alcătuită din fructe sau legume proaspete. Alimentele, inclusiv conservele pentru iarnă, sunt pregătite în bucătăria proprie doar din produse proaspete, fără adaosuri de amelioratori de gust, conservanți, coloranți sau alte substanțe chimice. Nu se servesc mezeluri sau semipreparate. Pâinea și produsele de patiserie sunt de asemenea realizate în bucătăria proprie, folosind făină integrală din grâu.  Pâinea este preparată cu maia, fără drojdie sau aditivi. Pentru dulciuri se folosesc cu precădere mierea sau zahărul brun.

Meniul zilnic respectă particularitățile de vârstă ale copiilor și piramida alimentară conform normelor legale, pentru a asigura o dezvoltare fizică armonioasă. Meniul este avizat de medicul de medicină școlară.

Școala posedă CABINET MEDICAL ȘCOLAR, utilat și dotat cu medicamente și materiale medicale de primă necesitate conform normativelor legale în vigoare. Monitorizarea stării de sănătate a elevilor și monitorizarea securizării din punct de vedere patologic a mediului școlar sunt asigurate de un medic scolar și de asistentă medicală școlară.

 

 

Taxe şcoală:                                       

 • Taxa de înscriere/rezervare a locului: 600 lei
  • Se plăteşte în momentul înscrierii şi este nereturnabilă;
 • Taxa de reînscriere/rezervare a locului: 400 lei
 • Se plăteşte o dată pe an şcolar în momentul reînscrierii şi este nereturnabilă;
 • Depozit în valoare de 2100 lei, se facturează în ziua încheierii contractului și se achită în termen de 10 zile lucrătoare de la emiterea facturii. Depozitul este nereturnabil si se deduce din valoarea ultimei facturi aferente anului școlar.
 • Contravaloarea mesei420 lei/lună (se plătește lunar). Nu se accepta program fara masa.
 • Taxa de școlarizare este de 23100 lei/an. Taxa de școlarizare se poate achita astfel:
 • într-o singură tranşă, cu o reducere de 5% și anume 21945 lei, din care se deduce depozitul, până pe 10 septembrie 2018;
 • în două tranşe cu o reducere de 3% și anume 10185 lei până pe 10 septembrie 2018 și respectiv 12222 lei, din care se deduce depozitul, până pe 30 ianuarie 2019;
 • în 11 tranșe de câte 2100 lei, achită în fiecare lună în avans pentru luna următoare intre zilele de 10-20 ale lunii lunii în curs, începând din august 2018, până în iunie 2019 inclusiv; depozitul se deduce din factura scadentă la 20 iunie. 
 • Doar pentru elevii care au frați la grădinița noastră care sunt inscrisi la programul 08.00-16.00, scoala noastra ofera un program afterschool scurt (15.30-16): 80 lei/lună.

 

 

BURSE

 • Se acordă o bursă de 15% din taxa de școlarizare pentru al doilea copil înscris la Şcoala Primară “Casa Montessori”, în situaţia în care doi frați sunt  înscrişi la Şcoala Primară “Casa Montessori”, indiferent de nivel;
 • Se acordă o bursă de 25% din taxa de școlarizare pentru al treilea copil înscris la Şcoala Primară “Casa Montessori”, în situaţia în care trei frați sunt  înscrişi la Şcoala Primară “Casa Montessori”, indiferent de nivel;
 • Bursele pentru frați și reducerile pentru plata în una/două tranșe se pot cumula. În acest caz reducerea se aplică după acordarea bursei;
 • La solicitarea motivată a părinților, în limitele impuse de buget, Consiliul de Administrație poate acorda burse suplimentare, periodice sau ocazionale, în diferite cazuri particulare.

 

Oferta educationala nivelul primar.pdf

Parteneri:

X

realizat de BECMedia