Casa Montessori

Oferta educatională grădiniță

”Pregătire pentru viață”

Oferta educațională grădiniță

2019-2020

 

Şcoala Primară “Casa Montessori” este o instituție de învățământ particular, fondată de Fundația Montessori București, care funcționează conform principiilor pedagogiei Montessori. Şcoala Primară “Casa Montessori” este acreditată să funcționeze pentru nivelul preșcolar conform Ordinul Ministrului nr. 4685/18.08.2017.

BAZA MATERIALĂ: Școala Primară ”Casa Montessori” este poziționată într-o zonă centrală, ușor accesibilă, în apropierea stației de metrou Politehnica, a liniilor tramvaielor 1, 11, 35, troleibuzelor 61, 62, 69, 90, 91, 93, 96 și autobuzelor 105, 136, 139, 236, 336.

Situată în vecinătatea parcului Politehnicii, în interiorul unui complex privat, beneficiază de un mediu curat și aerisit. Această poziție izolată, împreună cu serviciul de pază permanentă, fac posibilă crearea unui climat sanatos și sigur.

Clădirea grădiniței, special proiectată pentru a asigura cele mai bune condiții de desfășurare a procesului didactic. Sălile de grupă  au asigurată lumină naturală și ventilație optimă. Fiecare sală de grupă face parte dintr-un ansamblu, fiind prevăzută cu vestiar și cu grup sanitar propriu, adaptat vârstei copiilor preșcolari. De asemenea, fiecare grupă beneficiază de curtea proprie, închisă, care constituie atât un loc de joacă pentru copii, cât și un loc în care copiii pot studia direct plantele, insectele și alte viețuitoare, învăță despre îngrijirea plantelor și animalelor, desfășoară diferite activități de grădinărit și amenajarea mediul ambiental adecvat vârstei.

Materielele didactice sunt truse special destinate pedagogiei Montessori, procurate de la producători specializați sau realizate de cadrele didactice ale grădiniței, pentru fiecare lecție în parte. Trusele se află permanent la dispoziția copiilor, care au libertatea și sunt încurajați să lucreze și astfel să dezvolte abilități și să asimileze și aprofundeze cunoștințe.  Profesorul Montessori de la fiecare grupă prezintă copiilor modul de lucru cu aceste materiale.

PLAN DE ȘCOLARIZARE: În anul școlar 2019-2020 Școala Primară ”Casa Montessori” va organiza, pentru nivelul preșcolar, două grupe de copii între 3 – 6 ani, totalizând un număr de 60 de locuri, precum și două de adaptare, pentru copii mai mici de 3 ani, cu 15 locuri fiecare.


 

PROGRAMUL COPIILOR

Programul educațional normal al copiilor este zilnic între orele 8.00-12.00, 8.00-13.00, la alegerea părinților. Este alcătuit din activitate independentă Montessori de 3 ore pentru grupele de 3-6 ani și de 2 ore pentru grupele de adaptare, dimineața, la care se adaugă programul de servit masa și de activități în aer liber. Programul 8.00-13.00 include în plus masa de prânz.

PROGRAM DE ODIHNĂ : zilnic între orele 13.00-16.00.

În continuarea programului normal, între orele 13.00-16.00, copiii pot beneficia, la cererea părinților de un program de odihnă și vor servi o gustare.

Copiii de la grupele de 3-6 ani înscriși la acest program vor sta întinși în pat în jur de 30 de minute, după care fie adorm, fie pot exersa într-una din sălile de grupă de 3-6 ani, sub îndrumarea unui asistent Montessori, prezentările primite de la profesorul Montessori in cadrul perioadei de activitate independenta de dimineața. Acest program se adresează doar copiilor care se pot încadra în aceste opțiuni.

Copiii de la grupele de adaptare pot fi înscriși la acest program doar dacă dorm la prânz.

PROGRAMUL AFTERSCHOOL Se organizează între orele 16.00 – 18.00, în condițiile în care vor fi înscriși cel puțin 6 copii. În cadrul acestui program, coordonat de un asistent Montessori, copiii vor putea exersa prezentările primite de la profesorul Montessori in cadrul perioadei de activitate independenta de dimineața, vor fi implicați in diferite activități extracurriculare si vor petrece timp de recreere in curtea scolii, atunci când vremea este favorabila. Acestă opțiune se adresează doar copiilor de la grupa de 3-6 ani.

RESURSA UMANĂ: Profesorii Montessori din grădinița Școlii Primare ”Casa Montessori” au absolvit cursuri de specialitate în prestigioase instituții Montessori din Cehia, SUA și București, sub egida AMI (Association Montessori Internaționale) și respectiv Academia Montessori Viena.

La fiecare grupă, echipa educatională va fi alcatuită dintr-un profesor Montessori și cel puțin un asistent Montessori, în funcție de numărul de copii de la grupă ( la grupele de adaptare, raportul dintre numărul de adulți și numărul de copii este de cel puțin 1:5, iar la grupele de 3-6 ani este de cel puțin 1:15)

CURRICULUM-ul” national Montessori este aprobat prin Ordinul Ministrului nr. 6142/01.11.2011 și acoperă curriculum-ul din învățământul tradițional național. În plus, pedagogia Montessori include lecții de viață practică, de dezvoltare personală, dezvoltare socială etc.

Copiilor le sunt prezentate noțiuni de religie ortodoxă, respectând principiile pedagogiei Montessori, prin materiale didactice adaptate vârstei.

LIMBA ENGLEZA: Limba engleza va fi prezentă în grădiniță fie prin expunerea la limbă printr-un asistent vorbitor de limbă engleză de la grupa copiilor, fie va fi predata de 2 ori/saptamană conform principiilor Montessori cu un profesor în programul de dimineață, fiind inclusă în taxa educațională.

 

ACTIVITĂȚI EXTRAȘCOLARE: La acest nivel de vârstă pedagogia Montessori recomandă ca toate activitățile extrașcolare să se desfășoare la sediul grădiniței, cu resurse proprii sau prin aducerea de invitați externi, caz în care cheltuielile sunt plătite de către părinți în plus față de taxa educațională. În fiecare luna se desfășoară cel puțin câte o activitate extracurriculară, iar în Săptămâna Altfel, se desfășoară câte o activitate extracurriculară în fiecare zi, printr-o metodologie stabilită de către Ministerul Educației.

 

ACTIVITĂTI EXTRACURRICULARE: În anul școlar 2018-2019 se vor derula în cadrul Școlii Primare “Casa Montessori”, pentru grupa de vârstă 3-6 ani, activități extracurriculare în afara programului educațional Montessori, care nu sunt prevăzute în contractul educațional.

 

Activitățile sunt oferite pentru copiii înscriți in unitatea noastra de învățământ, la cererea părinților, contra cost, astfel:

 1. ATELIER DE TEATRU ȘI IMPROVIZATIE – o ședință/săptămână. ( 30 de minute)
 2. ATELIER DE ARTE VIZUALE – o ședință/săptămână ( 50 de minute)

În funcție de oferta de programe educaționele și de opțiunile  părinților  și ale copiilor se pot organiza și alte activități sau pot fi înlocuite cele prezente.

 

EVALUAREA elevilor în alternativa Montessori este continuă și permanentă. Planificarea activităților instructiv-educative se realizează individual ținând cont de ritmul și interesele fiecărui copil în parte. Profesorul urmărește și înregistrează zilnic evoluția copiilor, fiecare copil în parte învățând, cu sprijinul profesorului Montessori, cum să își gestioneze resursele de energie și timp, astfel încât să beneficieze optim de ceea ce grădinița are de oferit curiozității lui native. La finalul fiecărui semestru profesorul Montessori de la grupă redactează o scrisoare de evaluare în care prezintă o sinteză a activității copilului pe parcursul întregului semestru, conținând aspecte privind dezvoltarea personală / modul de lucru / comportamentul social al copilului.

Scrisorile de evaluare sunt prezentate personal de către profesorul Montessori părinților fiecărui copil, în cadrul unei întâlniri individuale pe această temă.

MASA: În alternativa Montessori servirea mesei este integrată în procesul educational, și în programul zilnic. Copiii sunt implicați în așezarea mesei și rearanjarea mediului dupa servirea acesteia. In același timp este un prilej de comunicare și de integrare a comportamentelor sociale și de bune maniere specifice acestui tip de activitate. Din aceste motive, începând cu anul școlar 2019-2020 costul cu privire la servirea mesei este inclus în taxa educațională.

Copiii pot servi la grădiniță, în funcție de programul pentru care au optat părinții, micul dejun, prânzul și două gustări, dintre care  una este alcătuită din fructe sau legume proaspete.

Alimentele, inclusiv conservele pentru iarnă, sunt pregătite în bucătăria proprie doar din produse proaspete,  fără adaosuri de amelioratori de gust, conservanți, coloranți sau alte substanțe chimice. Nu se servesc mezeluri sau semipreparate. Pâinea și produsele de patiserie sunt de asemenea realizate în bucătăria proprie, folosind făină intermediară din grâu de la Moara cu Pietre.  Pâinea este preparată fără aditivi, iar în unele zile cu maia, fără drojdie. Pentru dulciuri se folosesc cu precădere mierea sau zahărul brun.

Meniul zilnic respectă particularitățile de vârstă ale copiilor și piramida alimentară conform normelor legale pentru a asigura o dezvoltare fizică armonioasă. Meniul este avizat de medicul de medicină școlară.

Grădinița posedă CABINET MEDICAL ȘCOLAR, utilat și dotat cu medicamente și materiale medicale de primă necesitate conform normativelor legale în vigoare. Monitorizarea stării de sănătate a elevilor și monitorizarea securizării din punct de vedere patologic a mediului din grădiniță sunt asigurate de un medic școlar, specialist pediatru și de asistentă medicală școlară.

  

Taxe grădiniță:   

 • TAXE GRĂDINIȚĂ 
  • Taxa de înscriere/rezervare a locului: 600 lei
   • Se plăteşte în momentul înscrierii şi este nereturnabilă;
  • Taxa de reînscriere/rezervare a locului: 400 lei
   • Se plăteşte o dată pe an şcolar în momentul reînscrierii şi este nereturnabilă;
  • Depozit în valoare de 1900 lei, se facturează în ziua încheierii contractului și se achită în termen de 10 zile lucrătoare de la emiterea facturii. Neachitarea acestei facturi în termen conduce la nulitatea contractului educațional. Depozitul este nereturnabil. Depozitul se deduce din valoarea ultimei facturi aferente anului școlar.
  • Taxa de școlarizare

 

Program normal, (8.00-12.00)

19200 lei/ an

Taxa de școlarizare se poate achita astfel:

o    într-o singură tranşă, cu o reducere de 5% și anume 18240 lei până pe 10 septembrie 2019;

o    în două tranşe cu acordă o reducere de 3% și anume 9312 lei până pe 10 septembrie 2019 și respectiv 9312 lei până pe 30 ianuarie 2020;

o    în 12 tranșe de câte 1600 lei, până la data de 10 a fiecărei luni începând din septembrie 2019 până în august 2020 inclusiv.

 

Program normal, (8.00-13.00)

22800 lei/an.

Taxa de școlarizare se poate achita astfel:

o    într-o singură tranşă, cu o reducere de 5% și anume 21660 lei până pe 10 septembrie 2019;

o    în două tranşe cu acordă o reducere de 3% și anume 11058 lei până pe 10 septembrie 2019 și respectiv 11058 lei până pe 30 ianuarie 2020;

o    în 12 tranșe de câte 1900 lei, până la data de 10 a fiecărei luni începând din septembrie 2019 până în august 2020 inclusiv.

 

 • Programul de somn ( 13.00-16.00) – 300 lei/lună
 • Programul Afterschool (16.00-18.00) de 400 lei/lună.
 • Valoarea tuturor taxelor nu este influențată de numărul de zile de școală, vacanță, zile libere acordate la nivel național sau local, sau în care nu se fac cursuri prin hotărârea autorităților sau a Consiliului de Administrație al Școlii Primare Casa Montessori.

BURSE

 • Se acordă o bursă de 15% din taxa de școlarizare pentru al doilea copil înscris la Şcoala Primară “Casa Montessori”, în situaţia în care doi frați sunt  înscrişi la Şcoala Primară “Casa Montessori”, indiferent de nivel;
 • Se acordă o bursă de 25% din taxa de școlarizare pentru al treilea copil înscris la Şcoala Primară “Casa Montessori”, în situaţia în care trei frați sunt  înscrişi la Şcoala Primară “Casa Montessori”, indiferent de nivel;
 • Bursele pentru frați și reducerile pentru plata în una/două tranșe se pot cumula. În acest caz reducerea se aplică după acordarea bursei;

Oferta educationala gradinita 2019-2020

Parteneri:

X

realizat de BECMedia
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
×
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
FIŞIERE COOKIE NECESARE
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
Afisează modulele cookie necesare
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos nu doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră.