Casa Montessori

Oferta educatională grădiniță

”Pregătire pentru viață”

Oferta educațională grădiniță

2018-2019

 

Şcoala Primară “Casa Montessori” este o instituție de învățământ particular, fondată de Fundația Montessori București, care funcționează conform principiilor pedagogiei Montessori. Şcoala Primară “Casa Montessori” este acreditată să funcționeze pentru nivelul preșcolar conform Ordinul Ministrului nr. 4685/18.08.2017.

BAZA MATERIALĂ: Școala Primară ”Casa Montessori” este poziționată într-o zonă centrală, ușor accesibilă, în apropierea stației de metrou Politehnica, liniilor tramvaielor 1, 11, 35, troleibuz 61, 62, 69, 90, 91, 93, 96 și autobuz 105, 136, 139, 236, 336.

Situată în vecinătatea parcului Politehnicii, în interiorul unui complex privat, beneficiază de un mediu curat, si aerisit. Această poziție izolată, împreună cu serviciul de pază permanentă, fac posibilă crearea unui climat sanatos si sigur.

Clădirea grădiniței, special proiectată pentru a asigura cele mai bune condiții de desfășurare a procesului didactic, este prevăzută cu intrări separate pentru fiecare sală de grupă. Sălile de grupă  au asigurată lumină naturală și ventilație optimă. Fiecare sală de grupă face parte dintr-un ansamblu, fiind prevăzută cu vestiar și cu grup sanitar propriu, adaptat vârstei copiilor preșcolari. De asemenea, fiecare grupă beneficiază de curtea proprie, închisă, care constituie atât un loc de joacă pentru copii, cât și un loc în care copiii pot studia direct plantele, insectele și alte viețuitoare, învăța despre îngrijirea plantelor și animalelor, desfășura diferite activități de grădinărit și amenaja mediul ambiental adecvat vârstei.

Materielele didactice sunt truse special destinate pedagogiei Montessori, procurate de la producători specializați sau realizate de cadrele didactice ale grădiniței, pentru fiecare lecție în parte. Trusele se află permanent la dispoziția copiilor, care au libertatea și sunt încurajați să lucreze și astfel să dezvolte abilități și să asimileze și aprofundeze cunoștințe.  Profesorul Montessori de la fiecare grupă prezintă copiilor modul de lucru cu aceste materiale

PLAN DE ȘCOLARIZARE: În anul şcolar 2018-2019 Școala Primară ”Casa Montessori” va organiza, pentru nivelul preșcolar, două grupe de copii între 3 – 6 ani, totalizând un număr de 60 de locuri, precum și o grupă de adaptare, pentru copii intre 1 an  jumătate -3 ani, cu 16 locuri. Grupele vor fi organizate cu program normal pana la ora 12.00 care poate include si servirea mesei de pranz, pana la ora 13.00 si program de somn pana la ora 16.00.


 

PROGRAMUL COPIILOR

Program : zilnic între orele 8.00-12.00, 8.00-13.00, 8.00-16.00 (pentru grupele 3-6ani) si 8.30-12.00, 8.30-13.00, 8.30-16.00 (pentru grupa de adaptare).

Este alcătuit din o activitate independentă de 3 ore pentru grupele de 3-6 ani și de 2 ore pentru grupa de adaptare, dimineața, la care se adaugă program de masa și de activități în aer liber. Programul 8.00-13.00 include în plus masa de prânz.

Între orele 13.00-16.00, copiii vor beneficia de un program de odihnă și vor servi o gustare.

In ceea ce priveste grupele de 3-6 ani, toti copiii cu program până la ora 16.00 vor sta intinsi in pat in jur de 30 de minute, dupa care, fie adorm, fie pot participa la activitati Montessori intr-una din salile de grupa de 3-6 ani.

RESURSA UMANĂ: Profesorii Montessori din grădinița Școlii Primare ”Casa Montessori” au absolvit cursuri de specialitate în prestigioase instituții Montessori din Cehia, SUA și București, sub egida AMI (Association Montessori Internationale), si respectiv Academia Montessori Viena.

La fiecare grupa, echipa educationala va fi alcatuita dintr-un profesor Montessori si cel putin doi asistenti Montessori.

CURRICULUM-ul” national Montessori este aprobat prin Ordinul Ministrului nr. 6142/01.11.2011 și acoperă curriculum-ul din învățământul tradițional național. În plus, pedagogia Montessori include lecții de viață practică, de dezvoltare personală, dezvoltare socială etc.

Copiilor le sunt prezentate noțiuni de religie ortodoxă, respectând principiile pedagogiei Montessori, prin materiale didactice adaptate vârstei.

 

LIMBA ENGLEZA: Limba engleza va fi predata de 2 ori/saptamana conform principiilor Montessori cu un profesor in programul de dimineata, fiind inclusa in taxa educationala.

 

ACTIVITATI EXTRACURRICULARE: In anul scolar 2018-2019 se vor derula in cadrul Scolii Primare Casa Montessori pentru grupa de varsta 3-6 ani, activitati extracurriculare in afara proramului scolii, care nu sunt prevazute in contractul educational.

Activitatile sunt oferite pentru copiii inscrisi in unitatea noastra de invatamant, la cererea parintilor, contra cost, astfel:

 1. ATELIER DE IMPROVIZATIE (teatru) o ora/saptamana.
 2. ATELIER DE ARTA o ora/saptamana.
 3. ATELIER DE APROFUNDARE A LIMBII ENGLEZE o ora/saptamana

În funcție de oferta de programe educaționele și de opțiunile  părinților și elevilor se pot organiza și alte activități sau pot fi înlocuite cele prezente.

 

 

EVALUAREA elevilor în sistemul pedagogiei Montessori este continuă și permanentă. Planificarea activităților instructiv-educative se realizează individual ținând cont de ritmul și interesele fiecărui copil în parte. Profesorul urmărește și înregistrează zilnic evoluția copiilor, fiecare copil în parte învățând, cu sprijinul profesorului Montessori, cum să își gestioneze resursele de energie și timp, astfel încât să beneficieze optim de ceea ce grădinița are de oferit curiozității lui native. La finalul fiecărui semestru profesorul Montessori de la grupă redactează o scrisoare de evaluare în care prezintă o sinteză a activității copilului pe parcursul întregului semestru, conținând aspecte privind dezvoltarea personala / modul de lucru / comportamentul social al copilului.

Scrisorile de evaluare sunt prezentate personal de către profesorul Montessori părinților, în cadrul unei întâlniri individuale pe această temă.

MASA: Copiii pot servi la grădiniță, în funcție de programul pentru care au optat părinții, micul dejun, prânzul și două gustări, dintre care  una este alcătuită din fructe sau legume proaspete.

Alimentele, inclusiv conservele pentru iarnă, sunt pregătite în bucătăria proprie doar din produse proaspete,  fără adaosuri de amelioratori de gust, conservanți, coloranți sau alte substanțe chimice. Nu se servesc mezeluri sau semipreparate. Pâinea și produsele de patiserie sunt de asemenea realizate în bucătăria proprie, folosind făină integrală din grâu bio.  Pâinea este preparată cu maia, fără drojdie sau aditivi. Pentru dulciuri se folosesc cu precădere mierea sau zahărul brun.

Meniul zilnic respectă particularitățile de vârstă ale copiilor și piramida alimentară conform normelor legale pentru a asigura o dezvoltare fizică armonioasă. Meniul este avizat de medicul de medicină școlară.

Grădinița posedă CABINET MEDICAL ȘCOLAR, utilat și dotat cu medicamente și materiale medicale de primă necesitate conform normativelor legale în vigoare. Monitorizarea stării de sănătate a elevilor și monitorizarea securizării din punct de vedere patologic a mediului din grădiniță sunt asigurate de un medic scolar și de asistentă medicală școlară.

 


 

 

Taxe grădiniță:   

 • Taxa de înscriere/rezervare a locului: 600 lei
  • Se plăteşte în momentul înscrierii şi este nereturnabilă;
 • Taxa de reînscriere/rezervare a locului: 400 lei
  • Se plăteşte o dată pe an şcolar în momentul reînscrierii şi este nereturnabilă;
 • Depozit în valoare de 1500 lei, se facturează în ziua încheierii contractului și se achită în termen de 10 zile lucrătoare de la emiterea facturii. Neachitarea acestei facturi în termen conduce la nulitatea contractului educațional. Depozitul este nereturnabil. Depozitul se deduce din valoarea ultimei facturi aferente anului școlar.
 • Contravaloarea mesei[1], în funcție de programul ales: 380 lei/lună pentru programul 8.00-13.00 sau 120 lei/lună pentru programul 8.00-12.00 (se plătește lunar).
 • Taxa de școlarizare
Program normal, (8.00-12.00 / 13.00)

15400 lei/an.

Taxa de școlarizare se poate achita astfel:

o    într-o singură tranşă, cu o reducere de 5% și anume 14630 lei până pe 10 septembrie 2018;

o    în două tranşe cu acordă o reducere de 3% și anume 6790 lei până pe 10 septembrie 2018 și respectiv 8148 lei până pe 30 ianuarie 2019;

o    în 11 tranșe de câte 1400 lei, se achită în fiecare lună în avans pentru luna următoare, intre zilele de 10-20 ale lunii lunii în curs, începând din august 2018 până în iunie 2019 inclusiv; depozitul se deduce din factura scadentă la 20 iunie.

 

Program normal cu somn,  (8.00-16.00)

18150 lei/an.

Taxa de școlarizare se poate achita astfel:

o   într-o singură tranşă, cu o reducere de 5% și anume 17242 lei până pe 10 septembrie 2018;

o  în două tranşe cu acordă o reducere de 3% și anume 8584 lei până pe 10 septembrie 2018 și respectiv 9021 lei până pe 30 ianuarie 2019;

o     în 11 tranșe de câte 1650 lei, se achită în fiecare lună în avans pentru luna următoare, intre zilele de 10-20 ale lunii lunii în curs, începând din august 2018 până în iunie 2019 inclusiv; depozitul se deduce din factura scadentă la 20 iunie.

 


BURSE

 • Se acordă o bursă de 15% din taxa de școlarizare pentru al doilea copil înscris la Şcoala Primară “Casa Montessori”, în situaţia în care doi frați sunt  înscrişi la Şcoala Primară “Casa Montessori”, indiferent de nivel;
 • Se acordă o bursă de 25% din taxa de școlarizare pentru al treilea copil înscris la Şcoala Primară “Casa Montessori”, în situaţia în care trei frați sunt  înscrişi la Şcoala Primară “Casa Montessori”, indiferent de nivel;
 • Bursele pentru frați și reducerile pentru plata în una/două tranșe se pot cumula. În acest caz reducerea se aplică după acordarea bursei;

[1] Nu se acceptă program fără masă

Oferta educationala gradinita 2018-2019

Parteneri:

X

realizat de BECMedia