Casa Montessori

Oferta educațională grădiniță

”Pregătire pentru viață”

 

Ofertă educațională grădiniță

2020-2021

 

Şcoala Primară “Casa Montessori” este o instituție de învățământ particular, fondată de Fundația Montessori București, care funcționează conform principiilor pedagogiei Montessori din septembrie 2012. Şcoala Primară “Casa Montessori” este acreditată să funcționeze pentru nivelul preșcolar conform Ordinul Ministrului nr. 4685/18.08.2017.

BAZA MATERIALĂ:

Materielele didactice sunt truse special destinate pedagogiei Montessori, procurate de la producători specializați sau realizate de cadrele didactice ale grădiniței, pentru fiecare lecție în parte. Trusele se află permanent la dispoziția copiilor, care au libertatea și sunt încurajați să lucreze și astfel să dezvolte abilități, să asimileze și să aprofundeze cunoștințe. Profesorul Montessori de la fiecare grupă prezintă copiilor modul de lucru cu aceste materiale.

PLANUL DE ȘCOLARIZARE: În anul școlar 2020-2021 Școala Primară ”Casa Montessori” va organiza, pentru nivelul preșcolar, două grupe de copii între 3 – 6 ani, totalizând un număr de 60 de locuri, precum și o grupă de adaptare, pentru copii între 2 și-3 ani, cu 15 locuri.

PROGRAMUL COPIILOR

Programul educațional normal al copiilor este zilnic între orele 8.00-12.00, 8.00-13.00, la alegerea părinților. Este alcătuit din activitate independentă Montessori de 3 ore pentru grupele de 3-6 ani și de 2 ore pentru grupa de adaptare, dimineața, la care se adaugă programul de servit masa și de activități în aer liber. Programul 8.00-13.00 include în plus masa de prânz.

PROGRAM DE ODIHNĂ : zilnic între orele 13.00-16.00.

În continuarea programului normal, între orele 13.00-16.00, copiii pot beneficia, la cererea părinților de un program de odihnă și vor servi o gustare.

Copiii de la grupele de 3-6 ani înscriși la acest program vor sta întinși în pat în jur de 30 de minute, după care fie adorm, fie pot exersa într-una din sălile de grupă de 3-6 ani, sub îndrumarea unui profesor/asistent Montessori, prezentările primite de la profesorul Montessori în cadrul perioadei de activitate independentă de dimineață. Acest program se adresează doar copiilor care se pot încadra în aceste opțiuni.

Copiii de la grupele de adaptare pot fi înscriși la acest program doar dacă dorm la prânz.

PROGRAMUL AFTERSCHOOL (Acestă opțiune se adresează doar copiilor de la grupa de 3-6 ani). Se desfășoară între orele 16.00 – 18.00, în condițiile în care vor fi înscriși cel puțin 6 copii. În cadrul acestui program, coordonat de un asistent Montessori, copiii vor putea exersa prezentările primite de la profesorul Montessori în cadrul perioadei de activitate independentă de dimineață, vor fi implicați în diferite activități extracurriculare și vor petrece timp de recreere în curtea grădiniței, atunci când vremea este favorabilă.

RESURSA UMANĂ: Profesorii Montessori din grădinița ”Casa Montessori” au absolvit cursuri de specialitate în prestigioase instituții Montessori din Cehia, SUA și București, sub egida AMI (Association Montessori Internaționale).

La fiecare grupă, echipa educațională va fi alcătuită din cel puțin un profesor Montessori și cel puțin un asistent Montessori, în funcție de numărul de copii de la grupă (la grupele de adaptare, raportul dintre numărul de adulți și numărul de copii este de cel puțin 1:5, iar la grupele de 3-6 ani este de cel puțin 1:15)

CURRICULUM-ul NATIONAL MONTESSORI este aprobat prin Ordinul Ministrului nr. 6142/01.11.2011 și include curriculum-ul din învățământul tradițional național. În plus, pedagogia Montessori oferă lecții de viață practică, de dezvoltare senzorială, personală, socială etc. Ariile studiate sunt: Viața Practică, Dezvoltarea Senzorială, Limbaj, Matematică, Natură și Cultură.

RELIGIA ORTODOXĂ:

Copiilor le sunt prezentate noțiuni de religie ortodoxă, respectând principiile pedagogiei Montessori, prin materiale didactice, povestiri, cântece, adaptate vârstei și integrate între celelalte arii ale pedagogiei Montessori.

LIMBA ENGLEZA: Limba engleză va fi prezentă în grădiniță fie prin expunerea la limbă printr-un asistent vorbitor de limbă engleză de la grupa copiilor, fie va fi predată de cel puțin 2 ori/saptămână conform principiilor Montessori cu un profesor în programul de dimineață, fiind inclusă în taxa educațională.

ACTIVITĂȚI EXTRAȘCOLARE: La acest nivel de vârstă pedagogia Montessori recomandă ca toate activitățile extrașcolare să se desfășoare la sediul grădiniței, cu resurse proprii sau prin aducerea de invitați externi, caz în care cheltuielile sunt plătite de către părinți în plus față de taxa educațională. În fiecare lună se desfășoară cel puțin câte o activitate extracurriculară, iar în Săptămâna Altfel, se desfășoară câte o activitate extracurriculară în fiecare zi, printr-o metodologie stabilită de către Ministerul Educației.

ACTIVITĂTI EXTRACURRICULARE: În anul școlar 2020-2021 se vor derula pentru grupa de vârstă 3-6 ani, activități extracurriculare în afara programului educațional Montessori, care nu sunt prevăzute în contractul educațional.

Activitățile sunt oferite pentru copiii înscriși în unitatea noastra de învățământ, la cererea părinților.

Activități gratuite, incluse în taxa educațională:

 1. Corul Casa Montessori– este un proiect care a început în anul scolar 2020-2021 în colaborare cu corul Madrigal prin proiectul Cantus Mundi ( cantusmundi.ro), prin care copiii înscriși în cor au posibilitatea să cânte pe scenă alături de corul Madrigal și în cadrul altor evenimente.
 2. Activități contra cost, plătite în plus față de taxa educațională:
 1. Arts&Crafts – o ședință/săptămână. (50 de minute) – 120 lei/lună
 2. Micul bucătar – o ședință/săptămână (50 de minute) – 120 lei/lună

În funcție de oferta de programe educaționele și de opțiunile  părinților  și ale copiilor se pot organiza și alte activități sau pot fi înlocuite cele prezente.

EVALUAREA activității copiilor în alternativa Montessori este continuă și permanentă. Planificarea activităților se realizează individual ținând cont de ritmul și interesele fiecărui copil în parte. Profesorul urmărește și înregistrează zilnic evoluția copiilor, fiecare copil în parte învățând, cu sprijinul profesorului Montessori, cum să își gestioneze resursele de energie și timp, astfel încât să beneficieze optim de ceea ce grădinița are de oferit curiozității lui native. La finalul fiecărui semestru, profesorul Montessori de la grupă redactează o scrisoare de evaluare în care prezintă o sinteză a activității copilului pe parcursul întregului semestru, conținând aspecte privind dezvoltarea personală / modul de lucru / comportamentul social al copilului.

Scrisorile de evaluare sunt prezentate personal de către profesorul Montessori părinților fiecărui copil, în cadrul unei întâlniri individuale pe această temă.

MASA: În alternativa Montessori servirea mesei este integrată în procesul educațional și în programul zilnic. Copiii sunt implicați în așezarea mesei și rearanjarea mediului după servirea acesteia. În același timp este un prilej de comunicare și de integrare a comportamentelor sociale și de bune maniere specifice acestui tip de activitate. Din aceste motive, costul cu privire la servirea mesei este inclus în taxa educațională.

Copiii pot servi la grădiniță, în funcție de programul pentru care au optat părinții, micul dejun, prânzul și două gustări, dintre care cel puțin una este alcătuită din fructe sau legume proaspete.

Meniul zilnic respectă particularitățile de vârstă ale copiilor și piramida alimentară conform normelor legale pentru a asigura o dezvoltare fizică armonioasă. Meniul este avizat de medicul de medicină școlară.

TRANSPORTUL copiilor la, și de la grădiniță este în sarcina părinților. În cazul în care părinților le este dificil să o faca personal, le recomandăm colaborarea cu firma Need A Ride din București ( http://www.needaride.ro/transport/copii/), specializati in transportul copiilor. Părinții intesesați vor lua direct legătura cu această firmă, care le va calcula costul în funcție de distanța parcursă până la grădiniță și înapoi. În situația în care vor fi mai mulți copii de la grădinița noastră cu care vor colabora, vor aloca una sau mai multe mașini pentru copiii de la noi. Ei caută să mențină aceiași șoferi, iar cele mai mari mașini sunt microbuzele cu 7 locuri. Oferă de asemenea posibilitatea ca un angajat al grădiniței să îi  însoțească pe copii. Este un avantaj faptul că ei oferă acest serviciu indiferent de numărul de copii și de domiciliul acestora.

Grădinița posedă CABINET MEDICAL ȘCOLAR, utilat și dotat cu medicamente și materiale medicale de primă necesitate conform normativelor legale în vigoare. Monitorizarea stării de sănătate a elevilor și monitorizarea securizării din punct de vedere patologic a mediului din grădiniță sunt asigurate de un medic școlar, specialist pediatru și de asistentă medicală școlară.

Triajul zilnic este efectuat de catre un asistent medical, angajat al grădiniței noastre, și va respecta normele sanitare in vigoare.

TAXE GRĂDINIȚĂ

 • Taxa de înscriere/rezervare a locului: 600 lei
  • Se plăteşte în momentul înscrierii şi este nereturnabilă;
 • Taxa de reînscriere/rezervare a locului: 400 lei
  • Se plăteşte o dată pe an şcolar în momentul reînscrierii şi este nereturnabilă;
 • Depozitul, în valoarea unei tranșe lunare, a cărei valoare diferă în funcție de programul ales, se facturează în ziua încheierii contractului și se achită în termen de 10 zile lucrătoare de la emiterea facturii. Neachitarea acestei facturi în termen conduce la nulitatea contractului educațional. Depozitul este nereturnabil și acoperă taxa pentru luna august sau pentru cele 30 de zile de preaviz în cazul rezilierii.
 • Taxa de școlarizare
Program normal (8.00-12.00)

19200 lei/ an

Taxa de școlarizare se achită în 12 tranșe de câte 1600 lei, până la data de 10 a fiecărei luni începând din septembrie 2020 până în iulie 2021 inclusiv. (A 12-a tranșă o reprezintă depozitul și se plătește la înscriere)

 

Program normal cu prânz (8.00-13.00)

23400 lei/an.

Taxa de școlarizare se achită în 12 tranșe în 12 tranșe de câte 1950 lei, până la data de 10 a fiecărei luni începând din septembrie 2020 până în iulie 2021 inclusiv. (A 12-a tranșă o reprezintă depozitul și se plătește la înscriere)

 

Program cu somn (8.00-16.00)

27000 lei/ an

o   în 12 tranșe de câte 2250 lei, până la data de 10 a fiecărei luni începând din septembrie 2020 până în iulie 2021 inclusiv. (A 12-a tranșă o reprezintă depozitul și se plătește la înscriere)

Program cu afterschool (8.00-18.00)

31800 lei/ an

o   în 12 tranșe de câte 2650 lei, până la data de 10 a fiecărei luni începând din septembrie 2020 până în iulie 2021 inclusiv. (A 12-a tranșă o reprezintă depozitul și se plătește la înscriere)

 

 • Valoarea tuturor taxelor nu este influențată de numărul de zile de școală, vacanță, zile libere acordate la nivel național sau local, sau în care nu se fac cursuri prin hotărârea autorităților sau a Consiliului de Administrație al Școlii Primare Casa Montessori.
 • În situația în care pe parcursul școlar vor apărea cheltuieli suplimentare semnificative, datorate unor cauze interne sau externe, unitatea noastră de învățământ își rezervă dreptul de a majora prețurile din ofertă, proporțional cu cheltuielile suplimentare.
 • În situația în care cursurile la sediul unității de învățământ se suspendă pentru perioade mai lungi de două săptămâni prin hotărârea autorităților sau a Consiliului de Administrație al Școlii Primare Casa Montessori și se vor desfășura la distanță, în format digital, unitatea noastră de învățământ își va ajusta preturile din ofertă, în funcție de situație.

BURSE

 • Se acordă o bursă de 15% din taxa de școlarizare pentru al doilea copil înscris la Şcoala Primară “Casa Montessori”, în situaţia în care doi frați sunt înscrişi la Şcoala Primară “Casa Montessori”, indiferent de nivel;
 • Se acordă o bursă de 25% din taxa de școlarizare pentru al treilea copil înscris la Şcoala Primară “Casa Montessori”, în situaţia în care trei frați sunt înscrişi la Şcoala Primară “Casa Montessori”, indiferent de nivel.

Oferta educationala gradinita 2020-2021

Parteneri:

X

realizat de BECMedia
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
×
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
FIŞIERE COOKIE NECESARE
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
Afisează modulele cookie necesare
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos nu doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră.