Casa Montessori

Polarizarea Atenției

Polarizarea atentiei este o stare de adanca concentrare care apare atunci cand copiii fac o activitate carelei captiveaza atentia in cel mai inalt grad astfel incat nu mai sunt influentati de stimulii din exterior. Atunci cand M. Montessori a descoperit acest fenomen ea a realizat ca este cea mai eficienta cale de dezvoltare a copilului. “Aceasta este cheia intregii pedagogii: a recunoaste si folosi aceste clipe pretioase de concentrare in care are loc dezvoltarea autentica.”

Conditiile pentru a facilita aparitia Polarizarii atentiei sunt cuprinse in principiile Pedagogiei Montessori:

Aceasta stare de concentrare profunda in lucrul pe care il fac este si calea spre “normalizare”. Prin lucrul cu Materialele de dezvoltare si exercitiile folosite in metoda Montessori deviatiile dispar si copilul se dezvaluie asa cum este el de fapt.

La varsta de scoala se schimba forma de lucru a copiilor. Daca la gradinita ei preferau sa lucreze singuri sau unul alaturi de celalalt, la scoala prefer sa lucreze in grupuri mici, fara ca acest lucru sa influenteze calitatea concentrarii pe care au dobandit-o pana atunci.

Parteneri:

X

realizat de BECMedia