Casa Montessori

Al patrulea plan de dezvoltare

Al patrulea plan de dezvoltare: 18-24 ani

Acesta este planul maturității, al apariției vieții spirituale, al independenței. În această etapă tinerii acceptă responsabilitatea de a fi membri ai societății și de a-și asuma consecințele alegerilor lor.

Maturitatea înseamnă să fii liber, să-ți urmezi propriul drum în viată, să iei decizii care să-ți exprime conștiința. Intelectul se specializează și tânărul se poate exprima pe sine ca parte a societații în care trăiește. El are un puternic simț al sinelui și este conștient de ceea ce are de oferit. Maturitatea însă este atinsă atunci cand tânărul va fi capabil să lucreze nu doar pentru sine, ci pentru binele celorlalți.

Acest plan de dezvoltare corespunde vieții universitare. “Tânărul care ajunge la universitate este deja format, dar acesta este timpul când individul își poate dezvolta puterea spirituală și independența pentru misiunea personală în viață. Individul poate deveni ființa umană ale cărei aspirații transced tentațiile avantajelor materiale ale puterii și posesiei; o ființă umană care a atins un nivel înalt al conștiinței și responsabilității poate contribui la binele umanității”( Camillo Grazzini – “The four Planes of development”)

Parteneri:

X

realizat de BECMedia