Casa Montessori

Fundația Montessori Bucuresti

Scopul Fundației Montessori Bucuresti este legat de nevoia de a realiza ceva concret pentru societatea românească în care trăim. Astfel, dorim să promovăm valorile romanești de limbă, istorie, cultură, civilizație, educație și religie creștin-ortodoxă. Prin cunoașterea și asimilarea acestor valori, ca facând parte din noi, putem cu adevărat să participăm, având o identitate națională, la marea familie culturală a omenirii.

Modul cel mai eficient de a realiza o schimbare este să o iei de la început, de la punctul zero din viața unui om, de la punctul zero în procesul de educație. Așa am ajuns la ideea de a face o fundație pentru o școală care să se adreseze copiilor de la cea mai frageda vârstă și să-i însoțească în drumul anevoios al formării. Și pentru că punctul zero nu începe de la 2 ani, când începe grădinița la noi, ne-am gândit și la o Școală a părinților, pentru părinții care vor să înceapă acest proces de educare conștientă mai devreme, chiar de la punctul zero.

Am ales ca metodă de educație Pedagogia Montessori pentru că în aceasta ne-am găsit suportul cu ajutorul căruia să realizăm ceea ce ne-am propus. Pedagogia Montessori se aplică de peste 100 de ani în lume și este și în prezent una din cele mai moderne metode de învățare, care susține formarea liberă și deplină a personalității umane, promovând atât valorile naționale cât și pe cele universale.

Adina, Radu Ioan si Rareș Tudorache – Fondatori “Fundația Montessori București”

Parteneri:

X

realizat de BECMedia