Casa Montessori

Alimentatia

Hrana oferită copiilor din școala noastră este pregătită în bucătăria proprie, autorizată de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

Din punctul de vedere al principiilor alimentare ne propunem:

  • Fructele sunt de sezon și de multe ori nu putem planifica dinainte meniul de fructe pentru că le achiziționăm pe cât posibil direct de la producători. Ele se servesc în cursul dimineții, în jurul orei 10.00.
  • Meniul este flexibil, adaptat sezonului
  • Ne străduim să oferim un meniu bogat în legume și fructe
  • Nu se prăjeste nimic. Se coace în cuptor, se fierbe sau se servește crud – la salate sau gustări
  • Folosim  făină integrală pentru pâine și gustările de după-amiază
  • La gustările de după-amiază servim doar de 2-3 ori/saptămână preparate dulci
  • Pentru îndulcire folosim miere sau zahăr brun
  • Carnea folosită este de pui sau de vițel. Cumpărăm pui întregi o dată pe saptămână. Avem o zi pe saptămână în care ambele feluri sunt cu carne, două zile pe săptămână în care câte un fel este cu carne și două zile pe săptămână fără carne.
  • O zi pe săptămână se servește pește
  • Folosim carne de pui de la Agricola Bacău (fermele în care este produs ‘Puiul fericit’ au dimensiuni reduse, sunt situate într-o zonă izolată, cu vegetaţie bogată, de pădure, respectă tiparul adăposturilor tradiţionale în care puii au o densitate la sol foarte mică şi sunt amenajate astfel încât să permită ieşirea acestora în aer liber; “Puiul fericit” este hrănit timp de 70 de zile după o reţetă în care porumbul reprezintă 80 la sută din hrană, proces ce asigură o calitate deosebită a cărnii, asemenea păsărilor crescute la curte).
  • Peștele folosit este de captură, de obicei pește oceanic. Nu folosim pește de crescătorie.
  • Produsele lactate sunt din lapte de vacă si capra. Folosim produse de fermă de la producatori locali cum ar fi Baciu din Ramnicu Valcea si Sorin Andrei din judetul Teleorman sau de la firmele Albalact, Napolact, Prodlacta Brasov, etc.
  • Folosim ulei de măsline extravirgin pentru salate. Când îl folosim la prepararea mâncării, îl adăugăm înainte de servire, dupa ce mâncarea s-a mai răcit.
  • Salatele sunt acrite cu zeamă de lămâie, iar ciorbele – cu zeamă de lămâie sau borș.
  • Piureul de cartofi se face cu lapte și unt.

Meniu saptamana curenta.pdf

 

Parteneri:

X

realizat de BECMedia